Domácí zmrzliny

Čerstvé borůvky zmrazíme nejlépe den předem. Mražené borůvky rozmixujeme v mixéru nebo smoothie makeru společně s řeckým jogurtem a ledem. Můžeme použít i ponorný mixér.

Hotovou zmrzlinu podáváme dozdobenou lístky máty a celými borůvkami.

TIP: Zmrzlinu lze dosladit medem – med přidáme přímo do mixovené směsi.

TIP 2: Čerstvé ovoce můžeme nejdříve rozmixovat s jogurtem (a popř. s medem) a teprve poté směs vložit do mrazáku.

Množství: 1 porce | Energetická hodnota na 1 porci – 630 kJ /150 kcal | Doba přípravy: 10 min.

SacharidyBílkovinyTuky
20 g15 g1 g

Banán nakrájejte na kolečka, vložte do nádoby vhodné k mrazení nebo jen vložte do igelitového sáčku a dejte na 3 hodiny mrazit. Mražené banánové kousky vložte do mixeru a pomixujte. Nejprve se banán rozdrtí na kousky podobné např. ořechové drti, ale po chvilce hmota změkne a stane se kompaktní. V tuto chvíli přimíchejte i protein a jogurt. Pokud je směs příliš hustá dořeď trochu mandlovým mlékem. Takto připravenou zmrzlinu můžete ihned podávat nebo dát zpět do nádobky vhodné k mrazení a chvíli (cca 30-50 minut) hmotu nechat zatuhnout, abyste mohli tvořit zmrzlinové kopečky. Fantazii se meze nekladou a k banánům můžete přidat i jiné ovoce (jahody, borůvky, maliny…) a vytvořit tak spoustu různých obměn. Základem jsou však vždy banány, které tvoří krásně hladkou konzistenci.

Množství: 2 porce | Energetická hodnota na 1 porci – 673 kJ /160 kcal | Doba přípravy: 20 min., doba mražení 3 hod.

SacharidyBílkovinyTuky
22 g16 g0,5 g